Actueel

24 juli 2016Bredase sportclub voortaan ook op testament

BREDA - NAC Breda start samen met het Fonds voor de Sport Nederland een initiatief om lokale sportverenigingen te helpen. De Bredase breedtesport moet namelijk een goed doel worden waaraan mensen geld kunnen geven.
 

Waarom is het nog niet mogelijk om geld te doneren of na te laten aan de Bredase breedtesport?

Dat vroegen NAC-directeur Justin Goetzee en Kevin Coolen van Fonds voor de Sport Nederland zich af. Daarom hebben zij het Fonds voor de Sport Breda opgericht.
De financiën van lokale sportclubs staan al een aantal jaar onder druk door onder andere bezuinigingen bij gemeenten. Hierdoor kunnen veel clubs de doelstellingen niet waarmaken. Het Fonds voor de Sport Breda moet daar verandering inbrengen.
"Ik doneer nu maandelijks een bedrag aan KWF Kankerbestrijding. Als het kan, zou ik ook een bedrag doneren aan de Bredase sport", vertelt Goetzee. Beide mannen zijn van mening dat sport de toekomst heeft.
 
"Een sportclub is voor velen een tweede thuis. Heeft een maatschappelijke en opvoedkundige functie. Maar een vereniging speelt ook een belangrijke rol in de buurt. Sport is gewoon een goed doel", aldus Coolen.
 
Toen NAC werd gevraagd om mee te werken aan het Fonds voor de Sport, was Goetzee meteen enthousiast en is er een werkgroep opgericht met lokale betrokkenen. Maar er was één punt: hij wilde geen geld werven voor de voetbalclub NAC.